En yngre man fick föras till sjukhus i ambulans efter en misstänkt skottlossning på Eriksfältsgatan i Malmö. Foto: TT

Ung man skjuten i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En ung man skadades efter en skottlossning på Eriksfältsgatan i Malmö på lördagskvällen. Han fördes till SUS, som fick bevakas av poliser.

Polisen fick larm om den misstänkta skottlossningen 22.39 på lördagskvällen. När polisen kom till Eriksfältsgatan fann man en man med skottskador.

Han fördes med ambulans till sjukhus.

– Polisen fick bevaka sjukhuset eftersom det kan finnas en hotbild mot mannen och för att personalen ska få lugn och ro, sade polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Polisen kallade in kriminaltekniker och en vapenhund och all trafik på Eriksfältsgatan stoppades. Händelsen rubriceras som försök till mord, men ingen har ännu gripits.

– Jag kan bekräfta att han är skjuten, men han behövde bara plåstras om på sjukhuset. Han har inte velat prata med polisen alls om vad som hänt, sade inre befäl Mats Attin på söndagsmorgonen.

Enligt Region Skåne rör det sig om lindriga skador.

– Polisen har arbetat med att samla in eventuella fynd och vittnesuppgifter under natten, men vad mer som framkommit där vet jag inte, sade polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson vid 08.30.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.