Tre av de sex bröderna Fakhro som ligger bakom de trädgårdsbolag som SVT Nyheter Skåne har granskat är nu frihetsberövade. Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en av trädgårdsbröderna gripen – kom själv in till polisen

Uppdaterad
Publicerad

Två av de sex bröder som ligger bakom trädgårdsbolagen som SVT Nyheter Skåne har granskat är sedan helgen häktade, på sannolika skäl misstänkta för grovt bedrägeri. Nu är även en tredje bror begärd häktad efter att ha varit anhållen i sin frånvaro ett par veckor.

Under fredagen häktades Gabriel Bergkvist, tidigare Ibrahim Fakhro, misstänkt för grovt bedrägeri. Dagen efter häktades även hans bror Mikael Persson, tidigare Nabil Fakhro, misstänkt för medhjälp till grovt bedrägeri.

Båda nekar till brott.

Gröna fingrar – svarta lögner

Under söndagen kunde den tredje brodern gripas, vilket Sydsvenskan var först med att berätta, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro ett par veckor.

– Den uppgiften jag har är att han kom in själv, medveten om att polisen var intresserad av att höra honom, säger kammaråklagare Lars Morand.

Jörgen Johansson, tidigare Abd Elrahman Fakhro, är misstänkt för medhjälp till grovt bedrägeri och blev under onsdagen begärd häktad.

SVT avslöjade hur bröderna bluffade med trädgårdsbolag

SVT Nyheter Skåne kunde sommaren 2021 avslöja hur bröderna Fakhro, som låg bakom Sularpsfarmen utanför Lund, hade startat och köpt upp flera olika trädgårdsbolag. Med hjälp av lögner och förfalskade handlingar vann de upphandlingar värda tolv miljoner kronor i fyra skånska kommuner.

Bröderna ligger också bakom ett 20-tal hemsidor och företagsnamn som de använder med falska organisationsnummer och adresser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gröna fingrar – svarta lögner

Mer i ämnet