Polisen på brottsplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en anhållen för mord på Lindängen

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsförmiddagen anhölls ännu en person, misstänkt för medhjälp till mordet på en 24-årig man vid Lindängens centrum dagen före midsommarafton.

– Personen är skäligen misstänkt för medhjälp till mord, säger kammaråklagare Elena Severin.

Det var vid 22-tiden på kvällen före midsommarafton som en 24-årig man sköts till döds vid Lindängens centrum. Mannen är känd av polisen sedan tidigare efter att ha dömts till fängelse för flera brott. Enligt uppgifter till SVT Nyheter har händelsen med trippelmordet tidigare samma vecka att göra. Polis eller åklagare har inte velat bekräfta uppgifterna.

Våldet i Malmö

En häktad misstänkt för mordet

Tre män anhölls men släpptes senare, misstankarna mot dem kvarstår. Förra lördagen greps en 19-åring, i onsdags häktades han skäligen misstänkt för mordet.

– Vi jobbar på med olika utredningsåtgärder för att se om vi kan stärka misstankarna mot honom, säger åklagare Elena Severin.

Senast på onsdag måste åklagaren ha lämnat in bevis som stärker misstankarna mot 19-åringen och hon har till torsdag på sig att begära personen som anhölls idag häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet