Zlatan Ibrahimovic och Anja Mittag tilldelas priset Årets forward under Fotbollsgalan 2018 Foto: Christine Olsson/TT

Zlatan prisades för 13:e gången

Uppdaterad
Publicerad

För trettonde gången utsågs Zlatan Ibrahimovic till årets forward i svensk fotboll. Och 37-åringen verkar inte nöjd med tretton upplagor.

– Egentligen är det ett otursnummer så jag behöver nog en till, sade Ibrahimovic.

Den svenske anfallsstjärnan som kommit tillbaka efter skada och som under säsongen i Los Angeles Galaxy passerade milstolpen 500 mål, tyckte ändå att priset var extra betydelsefullt.

– Det här är lite credit för allt jobb man lagt ner. Bara man kämpar så klarar man det, sade Ibrahimovic.

Flera priser till Rosengård

Priset till årets forward på damsidan gick till Anja Mittag i Rosengård. Men hon såg inte lika glad ut, fortfarande tyngde förlusten mot Göteborg i sista omgången som gjorde att Rosengård missade SM-guldet.

Även Caroline Seger, Rosengård, fick ta emot pris, som årets mittfältare. Lotta Schelin, som avslutade karriären i Rosengård, hedrades på fotbollsgalan med ett hederspris för sina insatser för svensk fotboll.

Bästa backarna från Skåne

Andreas Granqvist och Nilla Fischer blev båda årets back.

Årets domare blev Tess Olofsson från Malmö.

Fair Play-priset gick till de skånska klubbarna Helsingborgs IF och Vittsjö GIK, tillsammans med Umeå IK, Kvarnsvedens IK och Dalkurd FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.