Medan delar av Malmöborna ogilllar Zlatanstatyns placering på Stadiontorget i Malmö, säger nu Södra Teatern i Stockholm välkommen. Foto: TT-montage

Zlatanstatyn välkommen till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Medan delar av Malmöborna ogillar Zlatanstatyns placering på Stadiontorget i Malmö, säger nu Södra Teatern i Stockholm välkommen.

– Vi erbjuder ett nytt hem till Zlatan-statyn på anrika Mosebacketerrassen där han kan stå och blicka ut över Stockholm tillsammans med August Strindberg, säger Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern till Nöjesguiden

Efter att Zlatan Ibrahimovic tillkännagivit att han köpt in i sig i MFF:s arga konkurrent Hammarby, har statyn vandaliserats ett antal gånger.

Senast i helgen sågades statyn av längs med fotknölarna. Planen är dock att den ska renoveras.

Granne med Strindberg

På Mosebacketerrassen skulle Zlatan bli granne med bysten av August Strindberg. 

– Med Mosebacketerrassen har vi en unik plats och möjlighet som inte många andra aktörer kan erbjuda. Vi hoppas nu att politikerna i Malmö tycker likadant, så ser vi till att Zlatan-statyn får ett nytt hem, säger Samuel Laulajainen till tidningen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.