Polisen ökar sin närvaro i helgen efter skottlossningen i Bromölla. Det berättar Louise Englund,lokalpolisområdeschef. Foto: Henrik Nordell

Skotten sköts från bil – nu ökar polisen sin närvaro i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

Två män är anhållna misstänkta för inblandning i mordförsöket i Bromölla. I helgen stärker polisen sin bemanning på orten för att öka tryggheten.

Vid halv åtta-tiden på onsdagskvällen larmades polisen till Sparbankshallen i Bromölla efter en misstänkt skottlossning. Tomhylsor hittades på en parkering strax utanför och enligt polisens tekniker visar de att vapnet har avfyrats från ett fordon. Hylsorna låg snyggt uppradade.

Två män är anhålla efter händelsen. Den ena är en 17-årig man misstänkt för grovt vapenbrott samt försök till mord. Den andra är en person misstänkt för medhjälp till mordförsök.

– Senast på söndag ska vi ta beslut ifall de ska begäras häktade eller inte. Vi jobbar nu på hela kvällen och helgen med ärendet, säger åklagare Johan Eriksson.

”Det är obehagligt när det kommer nära”

En av dem som befann som befann sig nära skottplatsen på onsdagen var Daniel Ralphén, som driver en fritidsanläggning i Sparbankshallen. Han hörde inte skotten, men såg bilar köra förbi i hög hastighet.

– Det är obehagligt när det kommer så nära inpå. Vi är i ett område med mycket aktivitet och många som rör sig ute. Många är oroliga och har mycket frågor, det är bra att polisen är här de närmaste dagarna, säger Daniel Ralphén.

Ökad polisbemanning

Under helgen stärker polisen sin bemanning i Bromölla med anledning av skottlossningen.

– Vi ökar närvaron för att folk som bor här ska kunna känna en ökad trygghet. Polisen kommer att vara synlig på platsen och vi önskar att befolkningen tar kontakt med oss, både om de har tips och om de känner en oro, säger Louise Englund, lokalpolisområdeschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.