Undersköterskor i Uppvidinge erbjuds 10 000 kronor i veckan om de flyttar sin semester. Patrik Ivarsson som är tillförordnad vård och omsorgschef i kommunen säger att man går ut med detta erbjudande eftersom situationen är akut. Foto: Pontus Lundahl/TT

10 000 mer i veckan om de flyttar sin semester

Uppdaterad
Publicerad

Undersköterskor i Uppvidinge erbjuds 10 000 kronor extra i veckan om de flyttar sin semester.

Carina Larsson är undersköterska i Uppvidinge, hon är en av dem som valt att flytta sin semester. Hon säger till P4 Kronoberg att hon gör det för de gamlas skull, inte för pengarna.

– Verksamheten måste fungera. Vi kan inte lämna de gamla vind för våg, någon måste sköta om dem, säger hon till P4 Kronoberg.

Fram till nu har drygt 40 undersköterskor i Uppvidinge valt att flytta sin semester två eller fler veckor. Det är ännu oklart hur många veckor som måste flyttas för att verksamheten ska fungera. Det är kostnadsberäknat till minst en halv miljon kronor.

Patrik Ivarsson är tillförordnad vård och omsorgschef i Uppvidinge, han säger till P4 Kronoberg att det handlar om att lösa en akut situation inom äldreomsorgen i Uppvidinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.