18-åring åtalas för flera fall av våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man från Västsverige åtalas för tre fall av våldtäkt mot barn. En av våldtäkterna ska ha inträffat i Emmaboda där 18-åringen enligt åtalet ska ha tvingat sig på en minderårig flicka.

18-åringen åtalas för sammanlagt tre fall av våldtäkt mot barn mot två olika flickor, varav ett mot en flicka i Emmaboda. Enligt åklagaren var 18-åringen medveten om att båda flickorna var under 15 år.

Bevisningen i Emmabodafallet bygger bland annat på vittnesmål, men också på sparade textkonversationer mellan 18-åringen och flickan.

Det ska bland annat finnas en konversation mellan 18-åringen och flickans pappa, där pappan innan den misstänkta våldtäkten flera gånger upplyste 18-åringen om att flickan var under 15 år.

I en annan konversation mellan 18-åringen och flickan frågar 18-åringen om hon nu ”ska komma att anmäla honom för våldtäkt samt att han i så fall är van vid det och att det inte är några problem för honom”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.