Under onsdagsmorgonen häktades ytterligare en ung man misstänkt för medhjälp vid mordet på en 28-årig man i Växjö i helgen. Foto: Johan Nilsson/TT

Två 18-åringar häktas för medhjälp till mord i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Båda de 18-åringar som misstänks för medhjälp vid helgens dödsskjutning i Växjö i helgen häktas. Det beslutades Växjö tingsrätt under två separata förhandlingar under onsdagsförmiddagen.

Den ena 18-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Han beläggs med fulla restriktioner. Den andra 18-åringen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, men häktas trots det i en veckas tid.

Som skäl till häktningarna anger åklagare Emma Berge bland annat kollusionsfara, att de båda 18-åringarna kan komma att undanröja bevis eller påverka utredningen eller eventuella vittnen om de släpps.

Mordet i Växjö

”Av synnerlig vikt” att 18-åring häktas

När det gäller den av männen som anhölls på en lägre misstankegrad anger åklagaren att ”Det är av synnerlig vikt att den misstänkte tas i förvar i avvaktan på ytterligare utredning om brottet” som skäl för häktning, något som tingsrätten alltså hörsammat.

Sedan tisdagen sitter två män, 17 och 18 år gamla, häktade misstänkta för mord.

Hör åklagare Emma Berge berätta om de mordmisstänkta männen som häktades under gårdagen i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Växjö

Mer i ämnet