Bilden är ett montage. Foto: SVT

181 fall av grova barnvåldtäkter – nu kommer hovrättens dom

Uppdaterad
Publicerad

Klockan elva på torsdagen kommer hovrättens dom i det uppmärksammade fallet i Kalmar län där en kvinna och en man i tingsrätten dömdes till långa fängelsestraff för 181 fall av grova våldtäkter och övergrepp mot två för dem små närstående barn.

Paret har också dömts för att ha dokumenterat övergreppen i filmer och bilder.

I Kalmar tingsrätt dömdes mannen för bland annat 181 fall av grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott till fängelse i 13 år och 6 månader. Kvinnan dömdes för bland annat 14 fall av grov våldtäkt mot barn till fängelse i 8 år och 6 månader.

Par misstänks ha producerat barnporr

Övergreppen pågick medan mannen och kvinnan var ett par, men även efteråt. Totalt ska övergreppen ha pågått under sex års tid, sedan det yngsta av barnen var nyfödd.

Både mannen och kvinnan överklagade tingsrättens dom. I överklagan till Göta hovrätt framgår det att de båda vill ha kortare fängelsestraff.

Åklagaren yrkar på längre straff

Även åklagaren överklagade tingsrättens dom, där åklagaren framför allt ansåg att straffet för kvinnan var för lågt.

Fallet har beskrivits som ett av Sveriges största mål gällande sexuella övergrepp mot barn och egenproducerad barnporografi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Par misstänks ha producerat barnporr

Mer i ämnet