En 20-åring anhölls under tisdagen misstänkt för mordbrand i en lägenhet i Växjö Foto: Carl Carlert

20-åring anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mindre allvarlig mordbrand efter att en lägenhet brunnit i ett flerfamiljshus på Nydalaområdet i Växjö. Branden ska ha ägt rum vid sextiden under tisdagsmorgonen.

– Vi har anhållit honom eftersom vi inte vill att han ska kunna kontakta någon av personerna som vi ska höra. Det skulle han kunna göra om han var på fri fot, säger förundersökningsledare Carl-Gunnar Fridolfsson.

I lägenheten som brann bor en familj på minst åtta personer. Alla de var hemma när branden startade.

Växjö

Mannen i 20-årsåldern är i nuläget misstänkt för mindre allvarlig mordbrand. Men det kan ändras till mordbrand, enligt Carl-Gunnar Fridolfsson.

– Det är inte säkert att det stannar där. Utan vi får se, säger han.

Carl-Gunnar Fridolfsson berättar att polisen ska höra flera vittnen och målsägande de kommande dagarna. Han hoppas också kunna ta del av vad teknikerna kommer fram till – som har undersökt brottsplatsen.

– De kommande dagarna hoppas jag kunna ta del av ta del av vad teknikerna kommit fram till i detalj, säger han.

Känner familjen och mannen varandra?

– Det vill jag inte berätta med hänsyn till familjen, säger Carl-Gunnar Fridolfsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet