Foto: Polisens förundersökning

20-åring greps med kokain i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

Nu väcks åtal mot en 20-åring som greps med 52 gram i Nybro. Enligt förundersökningen låg ett omfattande spaningsarbete bakom gripandet.

I början av december greps en 20-åring när han klev av tåget i Nybro. Enligt förundersökningen hade mannen varit i Göteborg över dagen och där träffat en för polisen dittills okänd man som överlämnat ett paket.

Det han inte visste var att han var skuggad av flera civilpoliser i Göteborg som rapporterade tillbaka till polisen i Kalmar. Eftersom han varit inblandad i flera narkotikaaffärer tidigare väntade polisen på honom på Nybro station. 

Försökte slänga paketet ifrån sig

Enligt förundersökningen försökte 20-åringen i samband med att han greps göra sig av med ett litet paket som visade sig innehålla 52 gram kokain och han har suttit häktad sedan dess.

Några dagar efter att mannen häktades utfördes även en husrannsakan hos hans flickvän och polisen hittade där 9500 kronor under en madrass.

Barometern var först med att rapportera om att förundersökningen nu är avslutad och att åtal har väckts mot mannen.

Tidningen berättar även att 20-åringen ska ha varit en av de personer som polisen höll ett extra öga på i samband med oroligheterna kring Baronen och Centralstationen i Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.