Foto: TT

20 barn vräktes i Kalmar län 2018 – dubblering mot året innan

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år av nedgång så ökade antalet vräkta barn och barnfamiljer i hela landet under 2018. Likaså i Kalmar län där antalet vräkta barn ökade med mer än 100 procent – från nio barn 2018 till 20 barn 2019. Det visar statistik som tidningen Hem och hyra presenterar i dag.

2017 var det fem familjer som vräktes i Kalmar län, totalt nio barn. I Kalmar län hade det alltså ökat till 20 barn, i tio olika familjer. De allra flesta, 13 barn, vräktes i Kalmar kommun. I Hultsfreds kommun vräktes fyra barn, i Mönsterås två och i Högsby ett barn.

I Kronobergs län var det en familj med ett barn som vräktes 2017, 2018 var det en familj med två barn som vräktes. Den familjen bodde i Växjö kommun.

Tidningen Hem och hyra skriver att med tanke på att konjunkturen börjar ge vika är oron stor för att problemet ska bli ännu mer omfattande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.