21-åring döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig Kalmarbo döms av Kalmar tingsrätt till fängelse i ett år och fyra månader för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, bedrägeri och utpressning.

De olika händelserna som mannen döms för har pågått under närmare tre års tid och omfattar upprepade fall av misshandel, olaga tvång och utpressning mot hans dåvarande sambo.

Den dömde mannen har dessutom hotat kvinnan med att lägga ut nakenbilder på henne i sociala medier om hon inte gav honom 50 000 kronor, och sagt att han ska göra så hon ”lever i fucking skräck”.

Kalmar

”Det har varit fråga om hot, våld och kränkningar under lång tid” skriver tingsrätten i domen och dömer mannen för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, bedrägeri och utpressning.

Mannen döms till fängelse i ett år och fyra månader. Därtill ska han betala skadestånd på närmare 80 000 kronor till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet