Foto: SVT

Tilltänkt köpare av 24Sverige drar sig ur affären

Uppdaterad
Publicerad

En tilltänkt köpare av nyhetssajten 24Sverige har dragit sig ur affären.

– Det innebär att vi kommer att gå tillbaka till de intressenter vi hade kontakt med tidigare, säger Samuel Häggbring som är 24Sveriges konkurshandläggare.

Det var i början av juli som nyhetssajten 24Sverige försattes i konkurs och ett 20-tal anställda förlorade sina jobb. För en vecka sedan dök en intressent till att ta över företaget upp.

Under torsdagsförmiddagen lämnade dock konkursförvaltaren, advokatbyrån Maze, beskedet att intressenterna dragit sig ur, vilket P4 Kalmar var först med att berätta.

Fortsätter söka intressenter

Det är oklart varför intressenterna valde att dra sig ur. 

– Jag kan inte svara på varför de gjorde det, säger Samuel Häggbring som är biträdande jurist och konkursförvaltare.

Han säger att det nu handlar om att ta en förnyad kontakt med dem som visade intresse tidigare.

– Men det är inte säkert att det är så lätt, det har ju gått ett par veckor sedan de lade sina bud. Så vi får väl se hur det går, säger han.

Du pratar om flera intressenter, hur många finns det?

– Det har funnits ett väldigt stort intresse för delar av bolaget, men det handlar om  kanske fyra eller fem intressenter som är intresserade av hela bolaget, säger Samuel Häggbring.

24 Sverige

24 Sverige har haft sitt huvudkontor i Kalmar och gett ut lokala nyhetssajter på tolv olika orter i södra Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.