Branden startade under onsdagsförmiddagen. Orsaken till branden är ännu oklar. Foto: Räddningstjänsten

2500 kvadratmeter stor skogsbrand i Vimmerby – under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

En 2000 kvadratmeter stor skogbrand blossade upp på ett kalhygge i Vimmerby under onsdagsförmiddagen. Initialt fanns det risk för spridning, men vid lunchtid meddelade räddningstjänsten att läget var under kontroll.

Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen kom det in larm om en brand på ett kalhygge i Hulthem i Vimmerby kommun. När räddningstjänsten kom till platsen brann det på ett 2000 kvadratmeter stort område.

– När vi kom till platsen var det öppna lågor på cirka en meter som spred sig i ostlig riktning, säger Kenneth Söderberg, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Vimmerby.

Branden under kontroll

Branden hann sprida sig men räddningstjänsten lyckades begränsa branden till kalhygget och ungskogen intill klarade sig. Vid lunchtid meddelade räddningstjänsten att de hade branden under kontroll. På platsen arbetar 17 brandmän från tre olika stationer.

– Vi har börjat komma runt branden och känner att läget börjar gå åt det bättre hållet, säger Kenneth Söderberg.

Han berättar att det brann på ett 2500 kvadratmeter stort område innan de lyckades få kontroll över branden.

Orsaken till branden är ännu oklar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer