Arkivbild på polishuset i Växjö. Foto: Janerik Henriksson / TT

32-årig man anhållen för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 32-årsåldern greps under söndagskvällen misstänkt för grov misshandel av sin sambo. Mannen anhölls senare av åklagare under tidig måndagsmorgon.

Misshandeln inträffade omkring klockan tio på söndagskvällen. Den 32-åriga mannen kom i bråk med sin sambo, en kvinna i 35-årsåldern.

– De ska inte ha haft någon långvarig relation med varandra, men de bodde tillsammans, säger förundersökningsledaren Per Bergendahl vid polisen i Växjö.

Kvinnan fick bland annat skärskador på kroppen i samband med misshandeln och vårdas nu på centrallasarettet i Växjö. Det är inledningsvis oklart om hur pass allvarligt skadad kvinnan är.

– Det hela uppdagades först när kvinnan kom till sjukhuset med sina skador, vi kunde därefter gripa mannen och han är nu anhållen misstänkt för grov misshandel, säger Per Bergendahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.