36-åring våldtog sovande kvinna – döms till fängelse och utvisning

Publicerad

Ett sällskap var i slutet av 2019 ute på en krogrunda i Växjö. På efterfesten somnade en kvinna sällskapet, därefter blev hon våldtagen av lägenhetens ägare.

Sällskapet hade varit på flera krogar i Växjö under kvällen. När krogen stängde gick de vidare till den nu dömde 36-åringens lägenhet för efterfest. Där somnade kvinnan, som enligt domen var kraftigt berusad.

Sällskapet på efterfesten bestod av flera personer, men alla utom kvinnan och 36-åringen lämnade under natten för att leta efter en pool som skulle vara tillgänglig för bad. När 36-åringen var ensam med kvinnan kröp han ner i sängen.

Avbröts av övriga sällskapet

Kvinnan har i förhör berättat hur hon vaknade av att 36-åringen hade sex med henne. Samlaget avbröts av att sällskapet kom tillbaka, varpå det uppstod tumult.

Den nu dömde mannen har i förhör erkänt att han hade sex med kvinnan, men säger att hon hela tiden var med på det, något som tingsrätten inte tror på.

Även de övriga vittnena berättar att kvinnan var så berusad att hon inte frivilligt kunnat ha sex med 36-åringen.

Han döms till två års fängelse och utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.