40-tal lägenheter evakuerade efter brand i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Boende i ett 40-tal lägenheter i Oskarshamn blev natten till lördag evakuerade efter att det börjat brinna. En person fördes till sjukhus med ambulans.

Strax efter klockan 2 natten till lördag fick räddningstjänsten larm om att det brann i ett flerfamiljshus med ett 40-tal lägenheter i Oskarshamn. Branden hade startat på vindsvåningen och röken spred sig.

– Själva branden kunde vi isolera till vinden, men röken spred sig neråt till lägenheterna så vi evakuerade hela huset, säger Janne Karlsson inre befäl på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Fyra våningar

Branden har startat på vinden.

– Det var öppna lågor på vinden när vi kom fram, branden var under kontroll efter 1,5 timme och klockan 6 avslutade räddningstjänsten sin insats.

Enligt SOS har en person förts till sjukhus med ambulans.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten så är det ett flerfamiljshus med fyra våningsplan.

– Det är lägenheterna på plan 3 och 4 som fick rök i sina lägenheter i olika omfattning. Det blev mycket rök i lägenheterna närmast vinden, säger Janne Karlsson.

Oklart när de kan återvända

Styrkor från tre räddningstjänster skickades till platsen.

– En styrka for upp på vinden och började släcka, de andra två började väcka folk i huset.

Totalt var det cirka 35 personer som evakuerades under natten. Det är oklart när boende kan återvända till sina hem. Det är oklart vad som orsakat branden, en teknisk undersökning ska göras av polisen, händelsen rubriceras i nuläget som misstänkt mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.