Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra. Foto: TT

53-åring misshandlade sin partner – döms till fängelse

Publicerad

En 53 år gammal man dömdes under måndagen av Kalmar tingsrätt för misshandel. Mannen, som tidigare gjort sig skyldig till flera liknande brott, ska avtjäna en månad i fängelse efter att ha utdelat flera slag mot sin partner.

Den nu dömde 53-åringen har vid flera tidigare tillfällen dömts för brott mot sin partner och andra. Så sent som i april dömdes han till fängelse i sex månader för misshandel och övergrepp i rättssak. I det här fallet ska mannen hamnat i meningsskiljaktigheter med sin partner tillika sambo och i samband med detta utdelat flera slag mot henne.

Ska betala skadestånd

53-åringen nekar till brott och menar att kvinnans skador uppkommit i samband med att han försökt ta ifrån henne en mobiltelefon, men enligt tingsrätten är uppgifterna inte tillräckliga för att åklagarens gärningspåstående ska anses motbevisat. Mannen döms därför till en månads fängelse och han ska också betala sammanlagt 5 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet