Foto: arkiv

55 000 fordon väntas passera Ölandsbron under midsommarhelgen

Uppdaterad
Publicerad

Två av landets mest trafikerade vägar i midsommar finns i Kalmar län, E 22:an från Norrköping mot Kalmar och väg 137 över Ölandsbron.

De underhållsarbeten som pågått under flera års tid på Ölandsbron gör ett uppehåll över sommaren och samtliga körfält kommer vara öppna som vanligt. Trots det väntas sedvanliga köer över bron.

– Vi uppmanar alla till att köra lugnt, hålla avståndet och inte kolla telefonen när man kör, säger Johan Göransson, turistchef på Öland.

Hans bedömning är att det redan nu är mycket folk på ön och att ännu fler väntas anlända under torsdagen och fredagen.

– Sedan flera år tillbaka kan vi se att besökarna ökar under hela midsommarveckan för att nå sin kulmen under själva midsommarhelgen.

Exakt hur många besökare som väntas komma till Öland under helgen är svårt att säga, men enligt Trafikverket handlar det om drygt 55 000 fordon som passerar bron.

– Från torsdag morgon till söndag kväll räknar vi med att ungefär 110 000 fordon passerar över bron, säger Johan Wesley, projektledare på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.