Polisen letar fortfarande efter den försvunna mannens bil, som är av modellen Volvo XC 90 och är guldfärgad. Foto: Polisen.

70-åringens bil fortfarande spårlöst försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har kontaktat tekniker på Volvo för att få hjälp att spåra 70-åringens försvunna bil. Men än så länge har det inte givit något resultat.

Försöken att spåra bilen genom dess säkerhetssystem, Volvo On Call, har misslyckats. Nu hoppas polisen på hjälp från allmänheten att hitta bilen som troligtvis är falskregistrerad. 

– Ser man en guldfärgad Volvo XC 90 i nyare modell kan man enkelt göra en slagning på registreringsnumret med mobilen. Är numret felaktigt ska man kontakta polisen direkt, säger Robert Loeffel som är presstalesperson vid polisen i region Syd. 

Markarydsfallet

Död kropp inte identifierad

Den döda kroppen som hittades i trakterna av Hannabad söder om Markaryd är fortfarande inte identifierad. Men polisen misstänker att det rör sig om den 70-årige man som anmäldes försvunnen den 31 juli. 

Uppgifterna i media om att kroppen hittades dold i en filt vill polisen inte kommentera. 

– Vi berättar ingenting just nu om hur det såg ut på platsen med tanke på att det pågår en utredning om ett misstänkt grovt brott, säger Robert Loeffel. 

Vad polisen tidigare angett har det gjorts fynd på platsen som gör att en förundersökning gällande mord har inletts. Kroppen har förts till Lund för en rättsmedicinsk obduktion och identifiering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet