Foto: TT

Öster om bengalolyckan: ”Vi kan inte göra mer än vi gör”

Uppdaterad
Publicerad

Det var på lördagens derby mellan Öster och Jönköpings Södra på Myressjöhus arena som en 8-åring fick söka vård efter att ha fått en flaga från en brinnande bengal i ögat.

Varken arrangörsklubben Öster eller J-Södra har lyckats identifiera de personer som brände bengaler under derbyt. Att ta in bengaler på fotbollsmatcher är förbjudet, men Öster som matcharrangör anser inte att de kunde gjort mer för att förhindra olyckan.

Ron Wähämäki – som är arena- och säkerhetsansvarig på Myressjöhus Arena – säger till SVT att det är svårt att undvika bengaler på matcherna.

– Vi som arrangörer är ansvariga för visiteringen men vi får bara göra en skyddsvisitering, känna utanpå kläderna och be folk tömma fickorna. I min värld är vi ganska oskyldiga, vi kan inte göra mer än vad vi redan gör, säger han.   

8-åringen fick hjälp redan på plats men sökte sedan tillsammans sedan sina föräldrar vård för att vara på den säkra sidan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.