Sveriges största kärnreaktor tas tillfälligt ur drift efter en bränsleskada.

84 anställda sägs upp från OKG

Uppdaterad
Publicerad

OKG meddelar under torsdagen att 84 personer kommer att sägas upp under 2017. Uppsägningarna är ett led i avvecklingen av reaktorerna Oskarshamn 1 och Oskarshamn 2.

OKG berättar i ett pressmeddelande att 200 personer hade varslats om uppsägning under 2017 men att det efter förhandlingar nu istället står klart att antalet uppsägningar bedöms stanna vid 84 under 2017.

I november 2016 la OKG ett varsel om att 280 tjänster skulle bort från anläggningen under den närmaste treårsperioden. Den tidigare planen vara alltså att 200 av dessa skulle ha sagts upp under 2017. Nu beräknas den siffran istället stanna vid 84.

– Naturliga avgångar samt riktade individuella avtal är anledningen till att antalet som berörs av uppsägning under innevarande år har kunnat reduceras till 84. Antalet som kommer att sägas upp har således minskat med cirka 60 procent, säger vd Johan Dasht i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kärnkraftsreaktorerna i Oskarshamn

Mer i ämnet