Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan berättar Matz Eklund om sorgen och kampen att kämpa för att få ett svar kring den försvunna Agneta Hultman. Foto: SVT/privat

60-åriga Agneta Hultman försvunnen sedan i juni – familjen söker på egen hand

Uppdaterad
Publicerad

För fyra månader sen försvann 60-åriga Agneta Hultman från byn Björksebo i Vimmerby kommun. Efter bara några dagar avskrev polisen ärendet som en drunkning, men familjen ger inte upp.

– Vi ger oss inte, förr eller senare kommer vi hitta någonting, säger Matz Eklund som är Agnetas sambo.

Matz Eklund beskriver Agneta Hultman som en positiv och glad person, även om hon de sista veckorna innan försvinnandet var utmattad och mådde psykiskt dåligt. Efter försvinnandet var det enda man hittade en packad badväska vid Björksebosjön.

Polisen började leta, men avbröt efter några dagar. Men familjen fortsätter att leta varje vecka, en gång under helgen och en gång mitt i veckan. På helgerna, då Missing People också deltar, brukar 30-50 personer vara med.

– Jag har fått mycket stöd av människor, säger Matz Eklund.

Kostar mycket pengar

För familjen handlar sökandet om att kunna få någon form av svar så familjen kan gå vidare. Men de speciella sökinsatserna kostar pengar. Än så länge har det gått med hjälp av bidrag som medmänniskor swishar – men pengarna börjar sina.

– Snart tar pengarna slut och då vet jag inte hur vi ska göra, säger Matz Eklund.

Vad är det som gör att ni orkar gå upp på morgonen och göra nya sökningar? 

– Vi är en jättetajt familj, vi håller ihop. Det är det som gör att det funkar just nu.

Polisen: ”En fruktansvärd situation”

Polisen säger till SVT att de inledde med en intensiv sökinsats, men att det saknades spår som motiverade att man skulle fortsätta. Därför avskrevs ärendet som en drunkningsolycka.

– Det är en fruktansvärt situation för de anhöriga, men vi har gjort vad vi har kunnat. Vi måste ha fakta för att kunna fortsätta, och de områden vi hade misstankar om är genomsökta utan resultat, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.