Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Hur ska jag hjälpa min syster? Hur ska vi hitta hennes man?, frågar sig Ahmed Hindawi som försöker hjälpa sin systers familj i Kahramanmaraş i Turkiet. Se klippet hur han försöker få tag på saknade familjemedlemmar. Foto: SVT

Ahmeds syster flydde kriget – hamnade i jordbävningens epicentrum

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit känslosamma dygn för Ahmed Hindawi. Hans syster bor i den turkiska staden Kahramanmaraş, som ligger i epicentrum för jordbävningen som drabbat Turkiet och Syrien.

– Jag kände mig hjälplös när jag såg nyheterna från Sverige och inte kunde ge henne någon hjälp.

Ahmed Hindawi kommer ursprungligen från Syrien. Han bor idag i Mörbylånga, och blev chockad av nyheten om den kraftiga jordbävningen som fram till nu kostat över 15 000 människoliv, och där över 30 000 personer rapporterats skadade.

Försvunnen i rasmassorna

Ahmed Hindawis syster och hennes tre barn som har flytt kriget i Syrien, bor idag i bor idag i staden Kahramanmaraş i Turkiet. När Ahmed inte kunde få tag i sin syster efter det första jordskalvet, fortsatte han att titta på nyheterna på olika arabiska kanaler för att om möjligt få information om sin systers hälsa.

På onsdagseftermiddagen kom informationen via myndigheterna. Systern och hennes barn vårdas på sjukhus, medan systerns man avlidit.

– Jag ville aldrig ge upp hoppet om att höra att min syster och hennes familj var okej. Jag tittade på nyheter ständigt, och till slut fick vi nyheter som bekräftade att min syster och hennes tre barn hittats under rasmassorna, säger Ahmed till SVT Småland.

Hoppas på världens hjälp

Nu är det mest hjälplöshet. Att inte kunna hjälpa till är frustrerande, och han hoppas nu att världens länder ska göra vad de kan för att hjälpa de drabbade i både Turkiet och Syrien.

– Jag hoppas att det internationella samfundet, inklusive Sverige, kommer att agera snabbt och effektivt för att hjälpa de drabbade människorna i Turkiet. Denna situation kräver vår fulla uppmärksamhet och handling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet