Under söndagskvällen var polisen på plats i Nybro. Foto: Carl Carlert

Äldre par hittades döda i Nybro – brottsmisstankarna är avskrivna

Publicerad

För drygt en vecka sedan hittades ett äldre par döda i sin bostad i Nybro. Polisen startade inledningsvis en förundersökning om mord, men den är nu nedlagd. Det finns ingen misstanke om brott.

– Förundersökningen bedrivs inte längre som en brottsutredning, säger Robert Loeffel, polisen presstalesperson i region Syd.

Söndagen den 16 januari larmades polis och räddningstjänst till parets bostad. Oklara omständigheter gjorde att polisen inledningsvis startade en förundersökning med rubriceringen mord. Men efter att polisen tagit del av den rättsmedicinska rapporten avskrivs nu alla brottsmisstankar. 

– Vi kommer inte att lämna några fler uppgifter om fallet med tanke på de anhöriga, utan det kommer att hanteras som en dödsfallsutredning utan brott, säger Robert Loeffel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.