Det generella besöksförbudet upphör från 1 oktober, men i Edsbruk i Västerviks kommun förlängs förbudet efter konstaterad smitta. Foto: SVT

Äldreboende i Västerviks kommun förlänger besöksförbudet

Uppdaterad
Publicerad

På äldreboendet Edshöjden i Edsbruk i Västerviks kommun förlänger man besöksförbudet sedan en anställd på boendet konstaterades smittad av coronaviruset under tisdagen.

Smittskyddet på Region Kalmar län har inlett smittspårning och alla anställda och alla boende på Edshöjden kommer att testas med start nu under onsdagen. 

– Det är väldigt viktigt att vi tidigt hittar smitta runt våra äldreboenden och övriga omsorgsverksamheter. Jag hoppas att vi kan stoppa den här smittan direkt och det är väldigt bra att regionen genast startade en smittspårning och testning på boendet, säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län
Jörgen Olsson, socialchef Västerviks kommun. Foto: privat/TT

Besöksförbudet förlängs

Från och med torsdag den 1 oktober hävs det generella besöksförbudet på äldreboenden i landet, men på Edshöjden förnyas besöksförbuden under tiden som smittspårningen pågår.

I klippet berättar socialchefen i Västervik mer om hur de hanterar smittan och när de tror att de kan öppna för besök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet