För första gången sedan mars månad finns det inga fall av covid-19 på Kalmars äldreboenden. Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT

Äldreomsorgen i Kalmar helt fri från covid-19

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan mars månad finns det inga konstaterade fall, eller ens misstänkta fall, bland omsorgstagare inom äldreomsorgen i Kalmar kommun.

Äldreomsorgen har sedan pandemin bröt ut varit högt prioriterat, trots det tog sig viruset in på äldreboenden runt om i landet. Av sexton vård- och omsorgsboenden i Kalmar har tre varit drabbade på olika sätt sedan mars månad.

Dagens besked – att det nu inte finns några omsorgstagare med bekräftad eller misstänkt smitta – är därför mycket efterlängtat.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

”Positivt för stunden”

Kommunens organisation är dock fortfarande mycket ansträngd, och arbetet med att förebygga nya fall fortsätter.

– Det känns givetvis positivt att vi för stunden inte har någon omsorgstagare med misstänkt eller bekräftad smitta inom äldreomsorgens verksamheter. Samtliga medarbetare inom äldreomsorgen gör ett oerhört stort och bra arbete för att förebygga och förhindra risken för smittspridning av covid-19 bland omsorgstagarna. Det viktiga arbetet kommer att ha fortsatt högsta prioritet så länge som pandemin pågår, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet