Alexander Björk under The Open på Royal Birkdale i Storbritannien i fjol. – Det känns som ett bättre läge i år, säger han till TT. Foto: TT

Björk jagar mot toppen i världseliten

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen inleds The Open Championship i Skottland och Alexander Björk från Växjö är en av de sex svenska representanterna i den klassiska golftävlingen. Nu är han ute efter revansch.

Det är den 147:e upplagan av den anrika majortävlingen (även kallad British Open) som startar i skottska Carnoustie idag och pågår fram till söndag. I startfältet med 156 tävlande står sex svenskar för det blågula hoppet. Det handlar om Henrik Stenson, Alex Norén, Jonas Blixt, Marcus Kinhult och Jens Dantorp – och Alexander Björk, hemmahörande i Växjö Golfklubb.

”Känner revanschsuget”

Den 28-årige smålänningen, numera bosatt i Jönköping, har 13 segrar i bagen och knep tidigare i år förstaplaceringen i Volvo China Open. Det är andra gången han tävlar i Open Championship, världens äldsta golftävling och en av golfvärldens fyra majortävlingar, och han jagar revansch efter fjolårets besvikelse då han missade kvalgränsen.

– Nu ska det bli kul att spela The Open och jag känner mig redan revanschsugen. Förra året försökte jag ta det som vilken tävling som helst. Nu ska jag verkligen se på det som en major och hitta extra taggning i det, i stället för att försöka tona ner det, säger Björk till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.