Köpingsvikbor fick oväntat besök i swimmingpoolen när en älg tog sig ett dopp. Foto: Privat

Älg blev ren – Anders fick oväntad gäst i poolen

Uppdaterad
Publicerad

Anders Magnusson och hans sambo Tinna hade bara hunnit ta det allra första doppet i sin nybyggda pool när en älg, som förirrat sig in i villlaområdet i Köpingsvik, plötsligt ramlade ner i bassängen.

– Jag var på jobbet när min sambo Tinna, som jobbade hemma ringde mig och skrek att det var en älg i poolen, säger Anders Magnusson.

Han berättar att sambon hörde hur det plaskade till och tittade upp och såg hur ett älghuvud tittade upp.

Försökte klättra över taket

En hantverkare som jobbade vid huset intill såg hur älgen försökte klättra över ett staket på 180 centimeter, men misslyckades och föll baklänges över pooltaket och rakt ner i poolen, säger Anders.

Han berättar att han skyndade sig hem efter sambons samtal, men när han kom hem hade älgen hunnit ta sig upp ur poolen och sprungit vidare.

– Jag skyndade mig hem så klart, och hade ju önskat att jag själv fått se den, men den hade hunnit iväg. Jag såg bara spåren efter den, säger han.

Det var i fredags som familjen fick det oväntade besöket. Under helgen som gick ägnade de sig åt att sanera altanen efter älgens framfart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.