Per Bengtsson är rasande på hur regeringen har hanterat alkoholförbudet.

Rasar mot regeringen efter alkoholbeskedet: ”Inget förtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom beskedet att förbudet mot att servera alkohol på restauranger efter klockan 20 förlängs. Beskedet kom två dagar innan det var tänkt att upphöra – vilket tvingar flera hoppfulla krögare att hastigt tänka om.

Förbudet infördes den 24 december förra året och var tänkt att gälla fram till den 15 januari, men nu förlängs det alltså i nio dagar till.

En av dem är Per Bengtsson, vd för PM & Vänner. Han berättar att restaurangen kontaktade sina gäster och personal under onsdagen om att de kunde ha öppet till 22 i helgen. Idag fick de ringa runt och berätta om de nya direktiven.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Nu är han kritisk till att beslutet kommer så sent, branschorganisationen Visita har efterfrågat besked i flera veckor.

– Det känns som en nyhet för Lena Hallengren att tiden skulle gå ut. Man kan inte behandla en hel industri så nonchalant, säger han.

– Det finns inget förtroende för regeringen för närvarande.

Se klippet för att höra Per Bengtsson och Samdri Vairagi, krögare på Café de luxe, berätta vad de tänker om och påverkas av det förlängda förbudet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet