Foto: TT

Nu har alla Kronobergskommuner externa vaccinatörer – Lessebo sist ut

Uppdaterad
Publicerad

Region Kronoberg har nu tecknat avtal med en extern aktör som ska vaccinera invånare i Lessebo kommun under fas 4. Därmed är det klart med externa vaccinatörer i samtliga kommuner i Kronobergs län.

Det är IDTM AB som ska vaccinera invånare i Lessebo kommun under fas fyra, det meddelade Region Kronoberg under måndagsmorgonen. Genom att använda externa aktörer under fas fyra, när de allra flesta kronobergare ska vaccineras, kan resurser i regionen sparas till annat.

– Det känns bra att vi nu har täckt upp vaccinationen i fas 4 i hela länet. Det gör att vi sparar på regionens egna resurser så att primärvården istället kan fokusera på sin ordinarie verksamhet, säger Annika Laine Tigerhielm, samordnare för vaccinationen i fas 4 i ett pressmeddelande.

Ingen ville vaccinera i Lessebo

Lessebo är den kommun som fick avtal tecknat sist. Under upphandlingen kom inga anbud in och därför gjordes en direktupphandling med IDTM AB som redan var upphandlad, uppger Region Kronoberg.

Vilka lokaler i Lessebo kommun som fas fyra-vaccineringen ska genomföras i är inte klart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Intensivvårdade covidpatienter ökar i Stockholms län. Foto: Staffan Löwstedt / TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet