Magnus Gunnarsson (M). Foto: SVT

Alliansen vill fortsätta styra Ljungby i minoritet

Publicerad

Ljungby är en de kommuner som två månader efter valet inte har haft styret klart inför kommande mandatperiod, men under torsdagen meddelade Alliansen att de vill fortsätta regera i minoritet.

Beskedet meddelades under en presskonferens på torsdagseftermiddagen av Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna.

– Vi kommer anhålla om att styra kommunen den kommande mandatperioden. Visionen om 35 000 invånare är vår stora ledstjärna, vi ska bli en attraktiv kommun att bo i även om det kräver tuffa ekonomiska prioriteringar. Det behövs fler satsningar på vård, skola och omsorg, och på kategorin unga vuxna som behöver vilja stanna kvar eller flytta hit, säger Magnus Gunnarsson (M).

Ljungby

Fortsatt minoritet

Allianspartierna har tillsammans 23 av de 49 mandaten i Ljungby kommun. Tidigare idag har vi berättat att Alliansen fick nobben av Miljöpartiet, som istället valt att samarbeta i opposition med S och V.

– Jag har inget att säga om det, det är upp till varje parti hur man gör. Det enda jag tycker är synd är att detta dragit ut på tiden för väljarna och tjänstemännen, säger Magnus Gunnarsson.

Den 26 november klubbas styret i Ljungby i kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet