Foto: Bildbyrån

Allsvenska hockeyklubbar får hjälp av sin egen liga

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga hockeyklubbar i allsvenskan får en halv miljon extra från Hockeyallsvenskan för att de ska få bättre chans att klara av kraven på ett eget kapital. Det skriver sajten hockeynews.se.

Det var så sent som i förra veckan som Troja Ljungby gick ut och berättade att de skulle få problem med att klara kraven, som innebär att varje klubb måste kunna visa att de har en och en halv miljon kronor i eget kapital senast 30 april. Även Tingsryds AIF har berättat att de är i samma situation. Men på måndagskvällen kom alltså ett glädjebesked från Hockeyallsvenskans vd, Stephan Guiance.

– I år skjuter vi till från centralt håll ytterligare en halv miljon för att kompensera för den ökningen som förbundet ställer på eget kapital. Den dimensionen är neutral för klubbarna, säger Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance till HockeyNews.se.

Kapitalkrav för hockeyn

Ansträngt på många håll

Enligt artikeln kommer alla de 14 klubbarna att få samma kapitaltillskott.

– Jag har träffat både Tingsryd och Troja och Pantern och Oskarshamn. Våra klubbar har en oerhört ansträngd ekonomisk situation, säger Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance, till hockeynews.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kapitalkrav för hockeyn

Mer i ämnet