Oskarshamn vann hemma mot Leksand. Foto: Bildbyrån

Allsvenska klubbar begränsar lånen från SHL

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga hockeyallsvenska klubbar har tagit ett beslut om att begränsa lånen från SHL under nästa säsong. Oskarshamns IK är ett av de lag som lånat flest spelare, och deras klubbchef Martin Åkerberg är nöjd med överenskommelsen.

– Risken med för många lån är att vi blir någon form av farmarliga som inte har kontroll över sitt lag, säger Martin Åkerberg till SVT Nyheter Småland.

Det var Aftonbladet som var först med att berätta om att alla de allsvenska klubbarna haft ett telefonmöte där de kommit överens om att begränsa spelarlånen. I ett inlägg på Twitter förklarar Taif:s ordförande Johan Blomster upplägget:

”Samtliga klubbar har nu signerat avtalet gällande spelarlån från SHL. Max 2 utespelare och 1målvakt får lånas in per säsong. 1minut eller 52omgångar spelar ingen roll. Utvecklas i HA, eller sitt på läktaren i SHL?”

Åkerberg: Hade haft spelarna på kontrakt i stället

Men vad säger du till dem som säger att Oskarshamn inte hade varit där de är i dag om de inte hade lånat i så många spelare? 

– Å andra sidan hade vi kanske haft de spelarna på kontrakt i stället. Det kommer alltid att finnas spelare som behöver spela i hockeyallsvenskan ett tag för att mogna, säger Martin Åkerberg.

– Vi vill ju ha talanger som är i hockeyallsvenskan och som får stanna där en hel säsong, men det kommer att behöva bli på andra premisser, säger Martin Åkerberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.