Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ombygget av Ljungby lasarett stoppas – kan behöva göras om från grunden

Ombygget av Ljungby lasarett stoppas – kan behöva göras om från grunden

Uppdaterad
Publicerad

Ombyggnationen av Ljungby lasarett har pausats efter att brister i konstruktionen upptäckts. Nu är framtiden osäker för nybygget.

Det var när fläktsystemet inspekterades som man upptäckte att konstruktionen i hus A1 var så dålig att det inte gick att rädda.

Det innebär bland annat att flera avdelningar måste flytta, och den planerade utbyggnaden av sjukhuset för en halv miljard kronor pausas omgående.

– Säkerheten för våra patienter och medarbetare är vår högsta prioritet och utgångspunkt i de bedömningar vi gör. Att flytta verksamheter är ett komplext projekt som kräver mycket logistik. Planeringen pågår, men i dagsläget har vi inte detaljerna klara för vilka verksamheter som ska flytta vart och när, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Hur arbetet kommer att gå vidare är oklart, men det kan innebära att utbyggnationen istället blir ett nybygge från grunden.

Regionstyrelsen ordförande Mikael Johansson (M) och regiondirektör Martin Myrskog berättade om bakslaget på en pressträff under fredagen Foto: Olof Peterson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer