• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Kvinna har skickat in en anmälan till IVO efter att ambulanspersonal missade att hon hade en kula kvar i pannan. Foto: TT

Patient hade en kula i pannan – missades av ambulanspersonal

Uppdaterad
Publicerad

När en kvinna misstänks ha blivit skjuten av en kula från en kolsyrepistol i pannan missade ambulanspersonalen att kulan satt kvar. Nu har hon anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Enligt kvinnans anmälan inträffade händelsen en kväll i juni i Växjö kommun när hon cyklade hem från jobbet. Plötsligt kände hon att något hände. Hon stannade, höll sig för pannan och såg blod. Hon fattade misstankar om att hon blivit träffad av en kula från en kolsyrepistol.

Ambulans tillkallades och hon blev undersökt. Enligt kvinnans anmälan bedömde ambulanspersonalen att hennes tillstånd var stabilt efter omplåstring.

Kulan fick skäras bort

Dagarna efter händelsen hade kvinnan huvudvärk och svullnaden blev värre efter hand. Då kontaktade hon läkare som upptäckte att kulan satt kvar under huden i pannan. En röntgen gjordes och dagen efter kunde kulan plockas bort vid ett kirurgiskt ingrepp.

Nu har kvinnan anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Hon är kritisk till att ambulanspersonalen missade att kulan satt kvar i pannan och ifrågasätter deras kompetens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer