Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna-Lena Josefsson säger att sommarjobbet håller henne ung. Hör henne berätta i klippet varför hon ställer upp när äldreomsorgen i Mönsterås behöver personal. Foto: Kajsa Oscarson / SVT

Anna-Lena, 72, ska sommarjobba i Mönsterås: ”Det håller mig ung”

Publicerad

Det blir ingen stillsam pensionärssommar för 72-åriga Anna-Lena Josefsson i Mönsterås. Hon kliver in i äldreomsorgen i sommar för att jobba i nattpatrullen – kommunen skriker efter personal.

Den här sommarens vikarierekrytering har varit extra kämpig för Mönsterås kommun. Ett sätt att lösa bemanningen har varit att anställa rutinerade pensionärer till äldreomsorgen.

– Jag går med glädje till jobbet. Jag har varit pensionär i kanske en månad totalt, sen har jag varit timanställd till och från, säger Anna-Lena Josefsson, som arbetat som undersköterska i över 50 år.

Mönsterås

”Håller sig fortfarande ung”

Fram till september ska Anna-Lena jobba skift i nattpatrullen. Men hon hinner också med en vända på ett av kommunens äldreboenden.

– Man håller sig fortfarande ung på något sätt. Jag tror att de yngre tycker det är roligt att ha med sig en kärring också, en farmor. Jag har ändå en väldig erfarenhet från att jobba på sjukhus. Det har jag med mig i ryggsäcken, säger Anna-Lena Josefsson.

Fotnot: Anna-Lena Josefsson är också fritidspolitiker och sitter i Mönsterås kommunfullmäktige för Centerpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet