Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande har polisanmälts av en butiksägare i Växjö. Foto: SVT

Handlare polisanmäler kommunalråd för förtal

Publicerad

Växjös kommunalråd, Anna Tenje (M) skrev nyligen i ett Facebookinlägg att en butiksägare kallat henne för “fucking jävla fitta”. Nu har butiksägaren polisanmält Anna Tenje för förtal.

Butiksägaren har under en tid uttalat sig i medier om oron för otryggheten i Växjö, en debatt som även Anna Tenje varit delaktig i.

– Att påstå att jag inte bryr mig om Växjöbornas trygghet stämmer inte och därför känner jag att jag behövde markera varför jag inte möter honom för vidare diskussioner. Det handlar helt enkelt om att om man säger så om mig eller bakom min rygg så för jag gärna vidare dialogen med andra och inte just med honom, säger Anna Tenje (M) kommunalråd i Växjö. 

”Jag är redo att möta detta”

Butiksägaren säger att han har anmält politikern för förtal, något Tenje inte oroar sig för.  

– Jag är redo att möta detta, jag har ingen anledning att misstro de personerna eller den personen som berättat detta för mig, ingen som helst, säger hon. 

– Det stämmer inte att jag sagt det. Jag hade en sms-diskussion med henne för två veckor sen där vi inte på något sätt var otrevliga mot varandra. Vi träffades också på mitt kontor och där har jag kamera som bevis på att det är omöjligt att det kan ha hänt. Om jag ska ha sagt detta för 15 dagar sen, varför har detta i så fall inte kommit ut tidigare?, säger butiksägaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet