Foto: TT

Ännu ett avhopp för Moderaterna i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna i Tingsryds kommun gick i torsdags ut med att de tänker samarbeta under den kommande mandatperioden.

Detta fick Moderaternas toppnamn Patrik Andersson att lämna politiken med omedelbar verkan. Nu väljer även Moderaternas Donny Magnusson som nyligen valts in i Tingsryds kommunfullmäktige att lämna politiken.

Donny Magnusson säger i en intervju till Smålandsposten:

– Det är inte första gången som jag har blivit sviken. Förra gången var det Reinfeldt och försvaret. Nu blev detta droppen när vi hade sagt att vi inte skulle gå ut i pressen direk.

– Som det ser ut så kommer jag göra detta och serva medborgarna via mitt företag i stället, skriver han men förtydligar att han ännu inte har lämnat in en begäran om entledigande och att andra partier har hört av sig i hopp om att han ska gå med i deras parti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.