Roger Wisberg blir nummer fyra i ordningen att lämna Moderaterna i Tingsryds kommun. Foto: SVT

Ett fjärde avhopp från Moderaterna i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Nu hoppar även Roger Wisberg av sitt uppdrag för Moderaterna i Tingsryds kommun. Han blir den fjärde i ordningen efter den kritiserade uppgörelsen med S.

Patrik Andersson, Moderaternas förstanamn, valde tidigare att lämna alla sina politiska uppdrag efter att partiledningen meddelade att man skulle bilda majoritetsstyre tillsammans med S och KD efter valet. Uppgörelsen strider mot det besked som partiet lämnade innan valet om att det var uteslutet för M att samarbeta med Socialdemokraterna efter valet.

Förutom Patrik Andersson har två andra M-ledamöter meddelat att de lämnar kommunfullmäktige. Roger Wisberg är alltså den fjärde i ordningen.

– Jag har lämnat in en begäran om entledigande från mitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige i Tingsryds kommun, säger Roger Wisberg (M).

Varför?

– Jag har valt att hoppa av av den anledningen att jag inte har förtroende för den politiska ledningen i Moderaterna i Tingsryds kommun längre. I grunden handlar det om hur man har hanterat valet här, hur man hanterade frågan att inte samarbeta med Socialdemokraterna.

– Alltså hur man vände där och hur man behandlade Patrik Andersson, som var den personen som fick göra utspelet kring det här, säger Roger Wisberg, som lämnar partiet och samtliga poster.

Även hustrun lämnade partiet

Hans hustru, Emma Wisberg, har sedan tidigare även hon lämnat partiet av samma anledning, enligt Roger Wisberg.

Tidigare har även Patrik Andersson och Donny Magnusson lämnat partiet efter besked om fortsatt samarbete med Socialdemokraterna.

SVT Småland har försökt nå Moderaternas ordförande i Tingsryd, Patrick Ståhlgren, för en kommentar men utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer