• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Anrik ishall rivs till våren

Uppdaterad
Publicerad

Ishallen Iffehallen i Kalmar kommer rivas till våren. Det står klart efter att de båda föreningarna Kalmar HC och Kalmar konståkningsklubb haft möte med kommunen.

Hallen stod klar 1981 och bygget av en ny ishall i Kalmar har varit omdiskuterat. Bland annat har det varit svårt att hitta en tillfällig lösning för hockeyn och konståkningen att träna och tävla i under tiden en ny hall byggs.

Enligt Barometern har de båda föreningarna haft ett möte med kommunen i början av veckan och de upplever nu att de är mer delaktiga i processen.

– Vi har fått en part att prata med hos kommunen och får vara delaktiga i processen. Det känns väldigt bra. Det var helt i samförstånd och de förstår föreningarnas behov, säger Micael Stark, ordförande Kalmar HC till tidningen.

Rivningen av ishallen kommer genomföras i april. Var de båda föreningarna ska vara under tiden är inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.