Foto: Helmuth Petersson

Anställda misstänkta för att vara i maskopi med rånare

Publicerad

Rånet i lördags mot en Ica i Berga centrum i Kalmar kan ha varit en kupp ihop med anställda. Det menar åklagaren och under fredagen häktades två personer som arbetar i butiken. 

Det var i lördags vid 22-tiden två maskerade personer ska kommit in i butiken och kommit över en större summa kontanter för att sedan lämna platsen med moped. 

Men nu tror åklagaren att de två anställda som arbetade i butiken vid tillfället hjälpte dem att genomföra stölden. Detta efter att polisen gått igenom butikens övervakningsbilder. 

”Suspekt beteende”

– Både ägaren och vi blev misstänksamma när vi såg filmen. Uppenbarligen tyckte också tingsrätten att det var ett suspekt beteende, säger kammaråklagare Kjell Janneson, som är förundersökningsledare. 

Vad är det på filmen som väckte era misstankar? 

– Jag kan inte gå in på några detaljer i det läget utredningen är just nu. 

Kjell Janneson vill inte gå in på hur stort belopp som stals och de två maskerade personerna är fortfarande på fri fot. De två anställda medarbetarna är nu på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Båda nekar till brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.