Så här kan den nya multiarenan i Ljungby komma att se ut enligt förslaget. Foto: Illustration: Hermansson Hiller Lundberg.

Arenasatsning för 160 miljoner klubbad i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen klubbade kommunfullmäktige i Ljungby igenom satsningen på en ny multiarena. 160 miljoner kronor kommer det kosta, men politikerna var inte helt eniga.

Bygget av en ny multiarena i Ljungby kommun har varit på tapeten sedan februari, då kommunstyrelsen beslutade att godkänna förstudien. Från början fanns även en ny bowlinghall med i förslaget, men ärendet delades sedan upp i två separata.

Nu har fullmäktige beslutat att bygget av den nya multiarenan ska genomföras. Klubban gick i bordet under tisdagskvällen.

Samtliga partier utom SD var för bygget. Hos SD yrkade man på återremiss för att banta kostnaderna som beräknas till 160 miljoner. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Gunnarsson (M) svarade att de självklart inte har någon annan ambition än att bygga så billigt det bara går, men ändå med kvalitet.

Den nya arenan ska enligt plan stå klar 2025

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer