Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I år blir Ironman Kalmar av efter två års uppehåll. Magnus Nyberg, till höger i bild, är ny tävlingsledare. Foto: SVT

Rekordmånga proffs i årets Ironman i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen går startskottet för triathlontävlingen Ironman i Kalmar. Antalet anmälda proffs är rekordhögt, mer än dubbelt mot det normala.

Efter två års pandemiuppehåll är Ironman tillbaka i staden. 18 mil på cykel, 3,8 kilometer simning och 4,2 mil löpning står på lördagens schema.

Rekordmånga proffs

Totalt har 3 000 personer anmält sig till loppet, varav ungefär 70 tillhör proffskiktet.

– I år har vi ungefär 70 anmälda proffs, vilket är rekordhögt om man jämför det med tidigare år, då det brukar vara ett 30-tal, säger Magnus Nyberg, tävlingsledare för Ironman 2022.

Kalmar Mini Tri

Under veckan startar också kortdistanstävlingen Kalmar mini triathlon. Det är Sveriges fjärde största triathlontävling och arrangörerna förväntar sig en folkfest under onsdagen.

– Kalmarborna har höga förväntningar att vi ska få tillbaka folkfesten igen. Äntligen är vi tillbaka, säger Magnus Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.