Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag känner bara att man hade kunnat förhindra detta, säger Armin Avdic. Foto: Diba Dehnad/SVT

Armins pappa blev hemskickad från sjukvården tre gånger – dog av hjärtinfarkt

Uppdaterad
Publicerad

Ramo Avdic, 50, från Växjö drabbades plötsligt av en hjärtinfarkt i oktober förra året. Sedan började tre olika turer till sjukhuset där han gång på gång blev utskriven mot sin vilja – och några dagar senare gick han bort.

16 oktober vaknade Armin Avdic av 20 missade samtal från sin pappa. Pappan hade fått en hjärtinfarkt för första gången och vårdades på hjärtintensiven. Tre dagar senare blev han utskriven och hemskickad med mediciner.

– Från hjärtavdelningen till parkeringen blev han helt andfådd och kritvit. Jag frågade om han verkligen mår bra, säger Armin Avdic.

Växjö

Blev utskriven – bedömdes må tillräckligt bra

Trots det kände sig familjen trygga med att Ramo Avdic kunde åka hem. Men samma natt fick Ramo Avdic svårt att andas igen, på grund av hjärtsvikt, och åkte tillbaka till sjukhuset dagen efter. Då dröjde det en dag tills han blev hemskickad igen.

Det blev ytterligare en tur till sjukhuset fyra dagar senare där Ramo Avdic blev inlagd i fyra dagar. Lungorna fick tömmas på vätska och sedan blev han hemskickad för sista gången. Tre dagar senare hittade Armin Avdic sin pappa död i köket.

– Jag känner bara att man hade kunnat förhindra detta. Tre försök har de haft på sig, det är det som gör mig mest arg, säger Armin Avdic.

Utredning hos Ivo

Armin Avdic har anmält Ramo Avdics fall till Inspektionen för vård och omsorg. SVT Nyheter Småland har sökt Region Kronobergs chefläkare Pär Lindgren som säger att han just nu inte kan kommentera det som hänt. I stället hänvisar han till att det pågår en utredning kring händelsen.

Hör Armin Avdic berätta själv, i klippet ovan.

Två veckor efter första sjukhusbesöket gick Ramo Avdic bort. Foto: Diba Dehnad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet