Arrangören efter karusellolyckan: ”Tänker på flickan och hennes anhöriga”

Publicerad

En tioårig flicka skadades under Virserums marknad efter att ha fallit ur en åkattraktion. SVT Nyheter Småland har talat med Janne Sjösten, som ingår i den grupp som arrangerar marknaden.

– Man tänker ju i första hand på flickan och hennes anhöriga givetvis och hoppas att det går bra, säger Janne Sjösten från marknadens arrangörsgrupp när SVT Nyheter Småland möter honom i Virserum under söndagsförmiddagen.

Det var under lördagskvällen som en flicka i tioårsåldern föll ur en av åkattraktionerna på marknaden. Enligt polisen uppmärksammade den person som styrde attraktionen att flickan höll på att falla ur. Personen stoppade då attraktionen men flickan hann falla innan attraktionen stannat helt och hållet.

Flickans skador bedömdes först som allvarliga. Under söndagen meddelar dock Region Kalmar att flickans skador nu bedöms som lindriga.

Har förtroende för tivoliföretaget

Har du pratat med tivoliföretaget?

– Nej det har vi inte utan det är polisen som har haft kontakt med dem. De kom ju direkt och har haft hand om utredningen runt det här, säger Janne Sjösten.

Har du förtroende för företaget?

– Vi har stort förtroende för företaget. De har varit väldigt professionella i kontakterna med oss.

Kan du vara säker på att deras maskiner och karuseller är ok?

– Det kan jag ju inte vara till 100 procent. De skickar sina besiktningsprotokoll inför marknaden och det är vad vi kräver och har att ta ställning till. Dessa protokoll kommer med automatik så det behöver vi aldrig fråga om, säger Janne Sjösten.

Vårdpersonal fanns på pllats

Janne Sjösten berättar också att alla vakter som jobbar på marknaden har sjukvårdsutbildning och att ambulansen som är stationerad i Virserum står på marknadsområdet under de marknadsdagarna. Därför kunde flickan få hjälp relativt snabbt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hultsfred

Mer i ämnet