Sjön Åsnens insjöskärgård med mer än 1000 öar och 700 km strandlinje, av Destination Småland. Foto: Destination Småland

Åsnen topp 100 gröna destinationer i världen

Publicerad
Destination Åsnen är med på den prestigefyllda listan “Sustainable Top 100 Destinations 2019”. Listan hyllar turistdestinationers insatser för ansvarsfull och hållbar turism.

Det är ett tydligt kvitto på att man lyckats i utvecklingen av en hållbar turistdestinationen där skyddad natur är ett viktigt inslag genom bland annat Åsnens nationalpark, uppger Destination Småland i ett pressmeddelande.  

– Att vi lyckades bli utnämnda som enda svenska destination 2019 och den femte hittills i Sverige är riktigt roligt och en belöning till oss alla. Det är ett resultat av ett målinriktat och långsiktigt utvecklingsarbete i samarbete med områdets intressenter. Med naturen som råvara är det viktigt att ta ansvar och att bruka utan att förbruka, säger Karin Nilsson, projektledare för utvecklingsarbetet i Destination Åsnen i pressmeddelandet. 

Det var vid en konferens med Green Destinations i Kroatien som det avslöjades att Åsnen hamnat på listan. Karin är på plats i Kroatien dit hon är inbjuden bland annat för att tala inom ämnet ”Turism för att främja natur och biologisk mångfald” och ta emot utmärkelsen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer