Robert Loeffel är presstalesperson för Polisen Syd. Foto: SVT

Assistanssvindel i mångmiljonklassen – polisen söker fler misstänkta

Publicerad

Sedan tisdagen sitter tre personer anhållna misstänkta för att ha svindlat Försäkringskassan på mångmiljonbelopp genom påhittad personlig assistans. Polisen jagar fortfarande den person som stod som mottagare, och utesluter inte att ännu fler kan komma att gripas.

Tre personer, två män och en kvinna, är redan anhållna, på sannolika skäl misstänkta för grovt bidragsbrott. Brottsplatsen är Uppvidinge kommun, och de anhållna greps och anhölls under tisdagen på adresser i Uppvidinge och Nybro.

Utredarna, som jobbat i flera månader med fallet, misstänker att de anhållna tillsammans med en annan person lurat till sig miljoner i bidrag för personlig assistans som aldrig utförts.

Uppvidinge

Vet vem huvudpersonen är

Nu söker polisen för fullt efter den person som ska ha stått som mottagare av den falska assistansen.

– Vi vet vem personen är men hon är inte påträffad än. Hon är självklart också misstänkt för brott, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

Polisen säger också att ännu fler gripanden kan bli aktuella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet